Så här ser det vanligtvis ute i orienteringssammanhang. Men inte när Strömstad står som värd. Foto: Scanpix.

Strömstad laddar för orienteringsfesten

Ikväll är det stora saker på gång i Strömstad. Då avgörs nämligen SM i sprintorientering inne bland gator och torg. Exakt hur banan kommer att se ut, det är det dock väldigt få som vet.

– Det blir inne i Strömstad, men mer kan jag inte säga, det har varit väldigt mycket sekretess, säger tävlingsledaren Lars Burman.

Det lär i vilket fall som helst bli mycket folk inne i Strömstad ikväll när tävlingarna startar vid 19-tiden. Lars Burman och arrangörerna hoppas på uppemot 30 000 åskådare. Trafiken kommer att stängas av för att allt ska flyta på smidigt.

Igår avgjordes kvaltävlingarna ute på Kosteröarna och bland de lokala hoppen märks Johan Salomonsson som kom trea i sitt kvalhet (H18) ute på klipporna. Salomonsson tävlar för Vänersborgs SK.
– Det var väldigt annorlunda att tävla där. Jag har aldrig orienterat i en liknande terräng tidigare, säger han.

Johan Salomonsson har målsättningen inför finalen klar.
– Först och främst ska jag inte bomma något, sen ska jag pressa mig så hårt det går. Förhoppningsvis kan jag sluta topp-10.

Tidigare Herrestads AIF- och Uddevalla OK-löparen Erik Holmberg (numera tävlandes för IK Hakarpspojkarna) kommer också att finnas med i finalen ikväll, liksom Julia Ohlsson, Uddevalla OK, som gick vidare i 18-årsklassen trots att hon bara är 14 år fyllda.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".