TROLLHÄTTAN

Misstänkta bomben detonerad

[Uppdaterad - 17:11]

Polisens bombtekniker har detonerat den misstänkta brevbomben som nu är oskadliggjord. Polisen har nu lämnat platsen och avspärrningarna runt Österlånggatan är nu också borta.

Vid 13-tiden idag fick polisen larm om en misstänkt brevbomb som en kvinna mottagit med posten i sitt hem i centrala Trollhättan. Polisen valde att spärra av ett helt kvarter runt Österlånggatan och samtliga boende i det aktuella huset har förbjöds att lämna sina hem.

Fastigheten har 22 lägenheter och det misstänkta föremålet fanns i entrén till huset där kvinnan som fick det skickat till sig tog emot det. Det var när hon öppnade paketet som hon blev misstänksam om innehållet. Enligt polisen trodde kvinnan att det innehöll sprängmedel.

Thord Haraldsson på Länskriminalpolisen säger att det finns en hotbild mot kvinnan sedan tidigare men i övrigt är han mycket förtegen.

– Vad det är för hotbild kan jag inte berätta, säger han till Radio Väst. Han bekräftar också att kvinnan har anmält hoten till den lokala polisen.

Vid 16-tiden hördes en smäll från fastigheten och Thord Haraldsson bekräftar att det var bomben som detonerades av polisens bombtekniker. Föremålet är därmed oskadliggjort.

Bombtekniker kallades direkt till platsen tillsammans med räddningstjänst och ambulans.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista