Hotbild mot mördade mannen

[Uppdaterad - 16:12]

Polisen i Trollhättan avslöjar nu att det fanns en hotbild mot den mördade 36-åringen som hittades i sin pappas bostad på Bergkullevägen i måndags morse.

Länskriminalens Thord Haraldsson säger att han fått reda på hotbilden i samband med de förhör som hållits under dagen, bland annat i Göteborg och Stockholm. Radio Väst kan också berätta att den mördade mannen var aktiv pokerspelare och att han hade affärsintressen i den branschen.

– Det fanns en hotbild mot mannen. Den hade funnits under en tid, säger Thord Haraldsson till Sveriges Radio P4 idag.

Hotbilden kan ha med mannens affärsverksamhet att göra. 36-åringen var företagare i USA och har tidigare drivit en firma i försäkringsbranschen tillsammans med sin pappa. Den mördade mannen flyttade till USA för cirka tio år sedan.

– Det kan ha med företaget att göra, säger Thord Haraldsson.

Vilken typ av hotbild det rör sig om vill Thord Haraldsson inte gå in på. Mannen var aktiv i pokerbranschen som spelare och han har även legat bakom flera spelsidor på internet, bland annat som VD i ett fall. Enligt Haraldsson finns det emellertid inget som tyder på att det är just pokerverksamheten som ligger bakom hotbilden. Den mördade mannen har också haft andra affärsintressen.

Samtidigt har det idag också hållits samtal med mannens 2-åriga son som sannolikt blev vittne till mordet. Enligt Haraldsson har sonen sagt vissa saker men inget av avgörande betydelse för utredningen.

Läs också:
Läs också:
Läs också:

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista