Hett på Strömstads byggmarknad

Det byggs mycket bostäder i Strömstad just nu. Boverket gör statistik över antalet byggnadslov per tusen invånare och det är här som Stgrömstad har högst siffror i landet, långt över tvåan Växjö och ännu längre från storstadsområdena - tio gånger så många bygglov som grannkommunen Tanum och 30 gånger så många som Trollhättan.
Enligt Boverkets statistik är det åtskilliga kommuner där det inte byggdes någonting alls. Här i väst hamnade Mellerud, Orust och något överraskande Sotenäs i den kategorin. Även om det går att ställa frågetecken om statistiken så är det här ett mått på vilket tryck det är i en kommun ,och Strömstad ligger alltså högst i landet vad gäller bygglov per invånare. Nu kunde man tro att storsatsningen på Kebal skulle vara enda skälet till att Strömstad ligger så högt, men så är det inte, Kebal är i grunden ett enda bygglov . Mycket riktigt har också Strömstad fått förstärka plan- och byggavdelningen i år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".