Sport

USM i cykel

Idag söndag avslutades USM i cykel i dalsländska Brålanda. Sedan i fredags har ungdomar mellan 11-16 år tampats om SM-medlajerna i stafett, tempolopp och linjelopp. Arrangörsklubben CK Wänershof ser tillbaka på en lyckad helg.

Under helgen har USM i cykel gått av stapeln i dalsländska Brålanda, 20 km norr om Vänersborg. Tävlingsledare Mikael Larsson, från arrangörsklubben CK Wänershof, kan se tillbaka på tre härliga USMdagar:

-         Ja, till och med vädergudarna var på vår sida i helgen! Tack vare ett strålande väder och ett väl fungerande arrangemang, kan vi stolta konstatera att allt gick som vi hoppats på inför helgen.

I tre dagar har 150 ungdomar mellan 11 och16 år från hela landet tampats om medaljerna på dalslandsslätten. Tävlingarna inleddes med stafett i fredags, tempolopp i lördags och avslutningsvis linjelopp under söndagen.

Arrangörsklubben CK Wänershof kan inte bara glädjas åt ett lyckat arrangemang, utan lyckades även bra ute på vägarna. Den främsta prestationen stod Ellinor Frendin för när hon i klassen F13-14, tog ett guld och ett silver. Silvret kom i lördagen tempoloppet och guldet lyckades hon cykla hem i söndagens avslutande linjelopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista