Stenungsund

Skjutningarna kopplas till gäng

Kammaråklagare Per-Åke Kvarnström i Uddevalla bekräftar nu för TT att dödsskjutningarna i Stora Höga kan relateras till kriminell gängverksamhet. Han säger att det finns uppgifter kring dom inblandade personerna som pekar på samröre med Red & White Crew.

Förhören med de två personer som anhölls på måndagskvällen misstänkta för mord har hittills inte givit något. De förnekar konsekvent att de har haft med skjutningen att göra.

– De lämnar andra uppgifter om vad de har hållit på med under de kritiska timmarna och minuterna, säger Per-Åke Kvarnström till TT.

Dessa uppgifter ska polisen nu försöka kontrollera samtidigt som spaningarna fortsätter efter ytterligare en person som kan ha varit med i flyktbilen.

En av de dödsskjutna männen i huset i Stora Höga var en angriparna. Det säger kammaråklagare Per-Åke Kvarnström, som leder utredningen kring dödsskjutningen igår, till SR Väst.

De två män som sköts ihjäl i Stora Höga i Stenungsund i går är identifierade. De är födda 1963 respektive 1979.

Efter dödsskjutningarna kunde polisen, fem timmar senare, efter en biljakt till Angered i Göteborg, gå in i en lägenhet och gripa två misstänkta män som senare anhölls för dådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista