Lars Thörnblad på Vägverket. Foto: Charlotte Andersson/Scanpix
Trafik

Krokig väg förstärks

Sakta men säkert ska den tre mil långa vägen mellan Ed och Nössemark i Dalsland bli mer hållbar. Sågverket i Nössemark i Dals-Eds kommun ska byggas ut fram till 2012 och innan dess måste den mycket krokiga vägen vara i ordning.

Under det närmaste året ska sju kilometer byggas om för 20 miljoner kronor. Sedan återstår det ytterligare 15, ej förstärkta, kilometrar av den tre mil långa vägen.

Det kostar miljoner att iordningställa vägen som är avgörande för sågverket Moelven Nössemark Trä som har 35 anställda.

Enligt Lars Thörnblad vid Vägverket är det svårt att säga när hela vägen kommer att vara förstärkt. Men det kommer att dröja minst sex år till.

Fram till år 2012 kommer skogskoncernen Moelven att satsa 150 miljoner på utbyggnad av sågverket. Det betyder en rejäl ökning av trafiken som redan nu är 40 lastbilar per dag.

– Vi jobbar efter en strategi att åtgärda de sämsta vägsträckorna först. För varje etapp vi gör blir vägen åtskilligt bättre totalt sett, säger Lars Thörnblad.

Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".