Informationsdirektör på Saab Automobile, Eric Geers. Foto: Cecilia Bergil/SR Väst
saabs framtid

Saabaffären i hamn

Saab Automobile bekräftar att affären med Koenigsegg Group med största säkerhet blir av, det säger Saabs informationschef Eric Geers till Sveriges Radio Väst.

Uppgiften kommer dagen efter att det läckt ut uppgifter om att Koenigsegg fått ihop de tre miljarder kronor som tidigare saknats till finansieringen.

Men även om Saabs informationschef Eric Geers säger till Sveriges Radio Väst att han är helt säker på att affären blir av, är den ännu inte i hamn.

När köpet blir klart är inte bestämt, men Geers tror att det blir i slutet av oktober, eller åtminstone inom några månader.

Och på Koenigsegg Group bekräftar även Halldora von Koenigsegg för Sveriges Radio Väst att affären är i slutskedet och att det ser mycket lovande ut.

Några detaljer om de tre miljarder kronor som fattas för att få affären i hamn, vill hon inte prata om i dag, men säger att de kommer att veta mer i nästa vecka.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".