Mickey Johansson. Foto: WSP
Vänersborg

Kommunen kan få tillbaka pengar

Det finns en chans att kommuninvånarna i Vänersborg kan slippa betala en del av de 234 miljoner kronor som Arena Vänersborg nu kommer att kosta.

Bland de cirka 25 företag som på något sätt varit inblandade i bygget finns det de som inte har skött sitt jobb och kommunen kan nu komma att kräva skadestånd.

– Det finns brister på en del håll, vilket har lett till konsekvenser, säger Mickey Johansson. Han är affärsområdeschef på WSP, byggföretaget som hållit i projektet.

Kommunen har tecknat avtal med alla delaktiga parter och där måste man nu titta på vad man har avtalat om och vad man faktiskt har levererat, menar han.

– Om man kommer fram till att det finns leverantörer som har brustit och kommunen har lidit skada, då har kommunen rätt till ersättning. Vår bedömning i dagsläget är att det finns ett antal leveranser som inte är fullgoda. Det innebär att kommunen rimligen borde kunna utmäta skadestånd.

Ett antal företag har alltså inte gjort sitt jobb ordentligt?

– Nej, det finns brister hos en del företag.

Tycker du att 234 miljoner kronor en skälig kostnad för Arena Vänersborg?

– Man kan ju reflektera på olika sätt. Vi har ju haft en lägre budget och i det perspektivet är det inte en rimlig kostnad. Men om man ser på vad kommunen får för sina pengar är det nog en god produkt, säger Mickey Johansson på WSP.

Läs också:  (8 september)

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 59

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".