Tanum

Lärare missnöjda med förändringar

Det mullrar i korridorerna på Tanumsskolan i Tanumshede där många lärare är missnöjda med sina arbetsförhållanden på skolan.

I ett brev till skolans rektorer och barn- och utbildningsnämnden förklarar sex av skolans lärare i Svenska, Språk och samhällsoriernterade ämnen, att de inte trivs med de stora förändringar som gjorts på skolan nyligen.

Förändringarna har genomförts utan att lärarna tillfrågats och utan någon konsekvensanalys. Elever och föräldrar har inte heller fått yttra sig om den stora förändringen, menar brevskrivarna.

Lärarna är framför allt kritiska mot införandet av hemklassrum som införts på bekostnad av vissa ämnens specialsalar. Att alla lärare tvingats byta sina arbetsplatser har också varit kämpigt.

Sveriges Radio Väst har pratat med flera av lärarna på skolan som skrivit brevet, som säger att situationen på skolan just nu är mycket påfrestande och att arbetsglädjen solkats ner av omorganisationen som genomförts efter beslut av skolans båda rektorer.

Om man ska arbeta mot att bli Sveriges bästa skola är det väldigt svårt, om inte omöjligt, om man har stora delar av personalen emot sig, avslutar lärarna sitt brev.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".