Sport

Tung förlust för Oddevold

Det blev ytterligare en förlust för Oddevold i fotbollens division 1 södra. Söndagens bortamöte mot Värnamo slutade 2-0 till hemmalaget, efter 0-0 i halvlek.  

Det blev alltså ytterligare en förlust för Oddevold i division 1 södra. Söndagens möte mot Värnamo på bortaplan slutade 2-0 till hemmalaget, efter 0-0 i halvlek.  

Dagens match var av stor betydelse för bottenstriden av division 1 södra, en strid som de båda lagen i allra högsta grad är involverade i. Inför dagens match befann sig Oddevold på nästjumboplaten med sina 16 poäng. Värnamo befann sig med sina 24 poäng på platsen precis ovanför nedflyttningssträcket, den plats som Oddevold strävar efter att nå.  

Efter en trevande inledning av den första halvleken, där Värnamo hade klart spelövertag, arbetade sig Oddevold in i matchen i slutet av halvleken. Oddevold satte press på Värnamo som gjorde misstag. Samtidigt skapade Oddevold chanser, som man däremot inte lyckades förvalta. Halvtidsresultatet var därför 0-0.

Spelbilden höll i sig en bit in i andra halvlek, men i den 58:e spelminuten kom Värnamos 1-0 mål och efter det hade Oddevold svårt att komma tillbaka in i matchen. När Värnamo gjorde 2-0 i den 79:e matchminuten, fastställdes slutresultatet.

- Vi står och kollar på dem när de gör sina mål, säger Oddevolds anfallare Daniel Fredriksson efter matchen.

Dagens förlust innebär att Oddevold nu har tio poäng upp till sträcket när sex omgångar återstår. Det ser allt annat än ljust ut för Oddevold just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".