Trollhättan

Pokermord tas upp i tv

Sex veckor efter mordet på en 36-årig man i hans föräldrahem i Skoftebyn i Trollhättan står polisen fortfarande utan klara spår efter vad som polisen tror kan ha varit ett beställningsmord, utfört av en lejd mördare. I kväll framträder den mördades pappa i TV 3:s program Efterlyst.

Tv-programmet tar upp fallet samtidigt som mycket uppskattande minnesord om den mördade Andreas Oscarsson från Trollhättan de senaste dagarna stått att läsa både i flera lokaltidningar och i rikspress. Där beskrivs 36-åringen av vännerna från barndomen, studietiden och affärslivet som mycket omtyckt och populär, en generös, levnadsglad och mycket mångfacetterad människa.

Pappans framträdande i Efterlyst sker i hopp om att fler personer ska kunna bidra med tips till polisen för att klara upp mordet. Pappan medverkar i ett inspelat inslag med förvrängd röst och utan bild. Han säger till Sveriges Radio Väst att det är av försiktighetsskäl.

Eftersom polisen tror att det är fråga om ett beställningsmord, är anhöriga i kretsen kring den mördade oroliga. Hans tvåårige son, som var med hos farfar i villan i Skoftebyn i Trollhättan vid mordet, är tillbaka hos sin mamma i USA.

Andreas Oscarsson sköts med sex skott. Mordvapnet var troligen ett vapen med ljuddämpare, eftersom varken hans pappa eller grannar i det tättbebyggda villaområdet vaknade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".