Arena Vänersborg i början av mars. Foto: Jesper Larsson/SR Väst.
Vänersborg

Ingen förklaring till arenakostnad

Uppdaterad 10:40
Företaget WSP som har uppdraget att samordna och leda bygget av Arena Vänersborg, har fortfarande inte någon förklaring till varför kostnaden för bygget rusat i höjden så snabbt. Men en av anledningarna till att man förlorat kontrollen kan vara de många delentreprenörerna, enligt WSP.

I förra veckan blev det känt att bygget av Arena Vänersborg väntas kosta 234 miljoner kronor, vilket är 33 procent mer än prognosen innan som sade 176 miljoner.

På en presskonferens på torsdagseftermiddagen pekade Mickey Johansson, affärsområdetschef på WSP, på brister hos projektörer och entreprenörer, tilläggsbeställningar under resans gång, problem med förorenad mark som ledde till ökade kostnader och att kostnader för PR och reklam inte fanns i kalkylerna från början.

Men varför arenabygget blivit så mycket dyrare kunde Mickey Johansson inte lämna någon förklaring till. Istället hänvisar han till en ansvarsutredning som han anser bör göras.

Mickey Johansson talade också om att mellan 16 och 17 olika delentreprenörer varit inblandade i bygget, och det skulle kunna vara en anledning till varför man inte haft kontroll över kostnaderna.

WSP kunde inte heller lämna något besked om kostnaden för bygget av Arena Vänersborg kommer stiga ytterligare.

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se
0522-67 00 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".