SPORT

Premiärseger för Kropps

Kroppskultur fick en kanonstart på elitseriesäsongen när de hemmabesegrade Önnered med 33-27. En behaglig resa där linjespelaren Elin Enhörning var sjumålsskytt.Kropps började starkt inför 604 åskådare hemma i Agnebergshallen. Efter sex minuters spel stod det redan 7-2 till hemmalaget och efter tio minuter var ledningen hela 11-3.

- Vi satte nivån tidigt och det var precis som att släppa loss några vinthundar så vi fick det här försprånget, sa tränare Magnus Lindqvist efter matchen.

Målvakten Malin Salzberg stod för flera fina räddningar i den första halvleken och spelare som Jenny Alm, Sofia Nyström och Elin Enhörning visade stor pondus.

Halvtidssiffrorna snyggades till av Önnered och skrevs till 18-12 när Kropps dragit ner på tempot under den andra halvan av första 30 minuterna.

Önnereds taktik i den andra halvleken var att spela med dubbelpunkt, det vill säga tät markering på Sofia Nyström, som var mycket duktig matchen igenom, och storstjärnan Jenny Alm. Därför sjönk kvalitén när det gällde Kropps anfallsspel men också i matchen.

Dubbelpunkten var dock en framgång för Önnered som efter dryga sex minuter ledde den andra halvleken med 1-2. Sedan tröttnade Jenny Alm på att stå markerad och utanför spelet vid mittlinjen, tog bollen, sprang rakt igenom gästernas försvar och dundrade in 20-14. I momentet efter gjorde Sofia Nyström exakt samma sak och så hade Kropps plötsligt en sjumålsledning.

Därefter kunde Uddevalla-laget hålla undan för Önnered och starta säsongen med en viktig seger. 33-27 blev slutresultatet, siffror som kunde, och borde, varit större till Kropps fördel.

- Det är ett lag som vi måste slå så det är inte mer än en lättnad att vi gjorde det. Det tycker jag vi var värda så hårt som vi kört den här försäsongen, sa sjumålsskytten Elin Enhörning.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00