Arena Vänersborg är nu officiellt invigd. Foto: Susanne Nobel/SR Väst
Vänersborg

Högtidlig invigning av arenan

Nu är den officiellt invigd – den omstridda bandyarenan i Vänersborg. I går samlades flera tusen människor för att delta i festligheterna.

– Jag tycker det här är jättebra. Min pojkvän spelar bandy som jag kommer att vara mycket där, säger Malin, en av de flera tusen människor som kom för att delta i invigningen av Arena Vänersborg.

– Det är något fantastiskt! Det är det största som har hänt i Vänersborgs historia, både bakåt och i nutid, säger Rolf Arvidsson.

Att den har kostat pengar är en annan sak, säger Karl-Erik. Det är inget att göra något åt i dag. Vi får svälja att det blivit så dyrt.

Ja, den blev lite dyrare än vad man tänkt sig i början, Arena Vänersborg. I de första diskussionerna trodde man att bandyhallen skulle kosta runt 90 miljoner kronor. Sedan dess har mycket hänt och prislappen har växt till närmare 240 miljoner – något som har fått mycket kritik.

Men i går var det fest som gällde. En av många glada vänersborgare var kommunchefen i Vänersborg, Guy Mahlviker. Han hade just ätit middag tillsammans med 350 gäster.

– Jag har varit toastmaster på middagen, det är därför jag är finklädd i vit skjorta och fluga.

Vad väntar du dig av kvällen?

– En underbar föreställning!

Även om de var få just igår, fanns det de som passade på att framföra sin kritik mot arenabygget. David Jansson från Moderata ungdomsförbundet var en.

– Vi är här för att visa människor vad deras skattepengar kunde ha gått till i stället för en stor arena.

Till slut, ett par minuter över åtta, klev landshövdingen Lars Bäckström upp på podiet.

– Koppla på strömmen! Vägen går till Arena Vänersborg!

Under stort jubel tändes skylten ”Arena Vänersborg” upp och därmed var arenan officiellt invigd.

Susanne Nobel
susanne.nobel@sr.se
0522-67 00 23

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".