Vård och omsorg

Ortopeder gjorde inget fel

De läkare som arbetat via bemanningsföretag på den egna kliniken, har inte begått något formellt fel då arbete beviljats av verksamhetschefen. Det visar den utredning som NU-sjukvården har gjort.

Tidigare har NU-sjukvården redovisat omständigheterna kring användningen av bemanningsföretag på ortopedkliniken. Vid denna granskning visade det sig att nio av klinikens 34 egna läkare arbetat via bemanningsföretag på egen klinik. Verksamhetschefen valde att avgå, som en följd av granskningen.

De nio inblandade läkarnas agerande har också granskats.

Men enligt den utredning som nu är klar bedöms inte läkarna ha begått några formella fel när de arbetade via bemanningsföretag på den egna kliniken, eftersom deras arbete varit beviljat av verksamhetschefen.

Arbetsgivaren kommer dock att tilldela en av läkarna en skriftlig tillrättavisning eftersom omfattningen av hans bisyssla varit alltför stor. Läkaren ska också avveckla engagemang och uppdrag vid sidan av sin anställning i NU-sjukvården, samt reglera den tidsskuld som sidoverksamheterna bidragit till.

SR Väst berättade redan i helgen att Erling Hallström, som äger bemanningsföretaget Jocema, är den läkare som blev avstängd.

Läs också:


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".