Arbetsmarknad

Tecken på konjukturvändning

Det kommer allt fler signaler om att lågkonjunkturen har vänt. I Bäckefors finns företaget Peterson Packaging, som tycker sig märka en konjunktursvängning.

– För vår del har det sett riktigt trevligt ut sedan semestern. Vi har haft bra resultat både i augusti och september, säger Anders Isaksson, produktionschef på Peterson Packaging, tidigare Dalwell.

Trots det vågar han inte riktigt tro på att det har vänt.

– Nej, inte om man ser till ordersituationen i oktober så här långt. Men det känns ändå som om det är något i görningen.

De främsta kunderna finns inom verkstads- och pappersindustrin i Sverige och Norge. Och till wellpappkartonerna behövs papper och på den sidan börjar det hända saker.

– Tittar vi utanför Sverige är det ju ökningar på gång i Europa och våra leverantörer tror på läget så de har ju börjat flagga för prishöjningar på våra råvaror, säger Anders Isaksson.

Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".