Vänersborg

Karlsson-Björkman har kvar förtroendet

Den moderata Vänersborgspolitikern Astrid Karlsson-Björkman, som enligt länsstyrelsen och länsrätten har gjort sig skyldig till vanvård av katter har fortsatt förtroende i sitt parti.

– Jag har inga kommenterar om frågan om vanvård eftersom jag inte tagit del av besluten utan bara läst om det i media, säger Gunnar Lidell, som är oppositionsråd och moderaternas högste företrädare i kommunpolitiken i Vänersborg.

– Däremot har jag pratat med Astrid och gett henne mitt fulla stöd i processen just nu. När mediadrevet går blåser det väldigt snålt och då behöver man ha stöd från de närmaste.

Kan hon fullgöra sina politiska uppdrag under de här omständigheterna?

– Rent praktiskt kan det vara svårt, om man får ständiga frågor om saker som inte har med sammanträdets ärendelista att göra, säger Gunnar Lidell. Men jag är övertygad om att hon kommer att sköta det här efter sitt alltid goda omdöme.

Borde hon ta en timeout?

– Nej, hon får bestämma själv hur vill göra och vad hon orkar.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".