Möte om hotade polisstationer

Polisfacket och de lokala poliserna i Mellerud, Bengtsfors, Tanum och Sotenäs känner sig överkörda av polisledningen som vill lägga ner de fyra polisstationerna med närmare 30 poliser. I dag hade de bjudit in riksdagsledamoten Peter Jonsson (S) och andra politiker till Bengtsfors för att diskutera framtiden för polisverksamheten som de anser är mycket mörk.

– Det ser väldigt mörkt ut just nu, säger Raymond Coleman, ordförande i polisförbundet i Fyrbodal.

Fackets främsta argument för att ha polisstationerna kvar är att den polisiära närvaron i samhället blir sämre om stationerna läggs ner.

– Ja, det är en stor risk för det, säger Raymond Coleman. Och poliserna ute på fältet köper inte det förslaget, för de menar att förslaget är dåligt och inte alls är genomarbetat.

Varför har förslaget lagts fram?

– Enligt vår och många andras uppfattning så handlar det om pengar. Ekonomin inom polismyndigheten är inte bra, säger Raymond Coleman.

– Vi är oroade av det här, det låter inte bra. Att lägga ner en polisstation i Bengtsfors låter inte trevligt, säger folkpartisten Jan Leander, som är kommunfullmäktiges ordförande i Bengtsfors.

Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".