Sport

FCT nära seger i mållös match

FC Trollhättan tog emot Qviding i en viktig match i bottenstriden av superettan. Båda lagen uppträdde nervöst i den första halvleken men hittade aggressiviteten i den andra. Matchen slutade trots uppryckningen mållös.

Edsborg i Trollhättan gav inte spelarna i Trollhättan eller Qviding någon större chans att bjuda på fotbollsunderhållning. Spelare halkade omkring åt både höger och vänster och hade märkbart svårt att få kontroll över bollen. Kanske var det just därför båda lagen uppträdde nervöst och försiktigt i en första halva som mest bjöd på kamp runt mittcirkeln.

I den andra hade båda lagen hittat energi och var betydligt mer aggressiva i det offensiva spelet. FCT fick in bollen i mål i den 52:a minuten men då Tobias Mikaelsson slagit in bollen med armen fick han i stället för målfirande se ett gult kort.

Strax därefter fick Qvidings bästa spelare Fuad Hyseni ett jätteläge där han lyfter bollen förbi FCT:s målvakt Tobias Wennergren men Darko Matijevic kom som en räddande ängeloch rensade undan bollen över kortlinjen.

I den 69:e håller en farlig hemåtnick på att ställa till det ordentligt för Tommy Naurin i Qviding-målet, som halkar när han plockar ner bollen under ribban och är på väg att ramla in i målet. Tom Pettersson slänger sig samtidigt fram och glidtacklar men träffar målvakten mer än bollen och ett tumult bryter ut.

Knuffandet och domarens diskussioner om vad som hände leder till slut fram till att högerbacken i QFIF Kyle Konwea och Tom Pettersson får varsin varning. Det innebär att Pettersson är avstängd i nästa match. Ett tungt avbräck för FCT eftersom Pettersson såg riktigt bra ut matchen igenom.

Ett par chanser till delades mellan lagen men matchen slutade 0-0 och bottenstriden i superettan blir bara ännu mer spännande.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".