Bandyportföljen får stanna utanför arenan. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.
Sport

Bandyportföljen förbjuden i arenan

Nu är det slut med bandyportföljer på IFK Vänersborgs hemmamatcher. Det är nämligen inte tillåtet att över huvud taget ta med sig drycker in på Arena Vänersborg.

Åskådarnas väskor och ryggsäckar visiteras vid ingången av vakter, vilket har fått många bandyvänner att reagera. En del upplever det som kränkande att bli kroppsvisiterade, som de tycker.

IFK Vänersborgs klubbchef Roland Olin säger till Sveriges Radio Väst att den nya Arena Vänersborg har en restaurang och två pubar, som serverar alkoholdrycker under matcherna och då kräver serveringstillståndet att inga alkoholdrycker får föras in utifrån av åskådarna.

– Sådana är bestämmelserna och det får vi rätta oss efter. Annars riskerar vår restauratör att mista sitt serveringstillstånd, säger Roland Olin.

Av praktiska skäl måste man ha ett totalförbud mot införande av alla drycker. Personalen i kassorna kan inte stå och öppna termosar och flaskor för att kolla om de innehåller kaffe, saft eller någon alkoholdryck.

– Men det är inget idiotförbud. Föräldrar med nappflaska till en baby får naturligtvis ta in den. Och smörgåspaket och liknande är tillåtna. Bara inga drycker, säger Roland Olin.

Läs mer om .

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se 
0522-67 00 53

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".