Färgelanda

Färgelanda kommun: Pojken mobbades inte så länge

Färgelanda kommun har genom sina advokater besvarat Skolinspektionens stämningsansökning om mobbning av en pojke. I brevet står att att pojken inte alls blev mobbad i den utsträckning som påstås.

Färgelanda har anlitat juridisk hjälp för att föra kommunens talan angående Barn- och elevombudets stämning på drygt 134 000 kronor för att kommunen inte förhindrade kränkningarna av en pojke.

Två advokater har besvarat stämningsansökan och av svaret framgår att juristerna vill ha anstånd till 6 november med ett utförligare svar.

Men i skrivelsen bestrider kommunen Barn- och elevombudets krav och menar att pojken inte har utsatts för så stora kränkningar som BeO vill göra gällande. Inte heller ska mobbningen ha pågått så länge som påstås.

Advokaterna skriver också att kommunen visst har vidtagit åtgärder för att förhindra och stoppa kränkningar mot elever. Det gäller även den nu aktuella pojken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".