Lars Arrhenius. Foto: Hans Alm.
Färgelanda

Barn- och elevombudet: Olyckligt att kommunen är otydlig

Barn- och elevombudet Lars Arrhenius tycker det är olyckligt, inte minst för den drabbade pojken, att Färgelanda kommun under mobbningsärendets gång haft olika inställningar till om pojken har kränkts eller inte. Det säger han efter att han läst kommunens brev till tingsrätten.

Färgelanda kommun har genom sina advokater besvarat Skolinspektionens stämningsansökning om mobbning av en pojke. I brevet står att att pojken inte alls blev mobbad i den utsträckning som påstås.

Läs också:

– Till en början uppfattade jag att man medgav att den här pojken var kränkt, och sedan ändrade man uppfattning och sade att det inte rörde sig om kränkningar. Det jag kan läsa nu är att det handlar om i vilken utsträckning han har blivit kränkt och då öppnar man ju upp för att han verkligen har blivit kränkt, säger Lars Arrhenius.

Hans uppfattning är att pojken blivit kränkt, vilket den utredning som skolan gjort också stärker, enligt Arrhenius.

– Sedan får man ta ställning till de här åtgärderna som har vidtagits, och det handlar då om att jag anser att man inte man inte har vidtagit skäliga åtgärder. Jag menar att det ska till kraftfulla åtgärder när en elev blir utsatt, säger Barn- och elevombudet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".