Skatten höjs inte med så mycket som 50 öre, enligt Per Eriksson. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Bengtsfors

Höjd skatt i Bengtsfors 2010

Det är kärvt ekonomiskt för kommunerna. Men i Fyrbodal tycks det endast bli Bengtsfors som kommer att höja skatten nästa år.

Tidigare talades det om att höja skatten med 50 öre, men så stor höjning blir det inte, enligt kommunalrådet Per Eriksson (S). Nästa vecka träffas partierna för att göra en uppgörelse.

– Alla styrande partier inser att för att säkra välfärden måste vi höja skatten men det finns olika nivåer på vad man prioriterar. Det är därför vi måste träffas på tisdag för att prata klart och bestämma vilken nivå skattehöjningen ska hamna på, säger Per Eriksson.

De extra pengar som regeringen har gett kommunerna räcker inte till för Bengtsfors för att klara utgifterna. Men kommunalrådet Per Eriksson tycker det är tråkigt att behöva höja skatten.

– Jag tror att viljan är ganska hög bland invånarna att betala en lite högre skatt för att ha kvar verksamhet. Det som oroar mig är att det finns pensionärer och arbetslösa som inte har jobbskatteavdrag. För dem innebär en skattehöjning en tuffare ekonomisk situation, säger Per Eriksson.

Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".