Sport

Kritik mot Oddevolds ledning

Det är upprört i IK Oddevolds spelartrupp sedan det uppdagats att en av spelarna, backtalangen Fredrik Oskarsson, inte varit licensierad under årets säsong.

Klubbledningen och tränarna har känt till det hela men Oskarsson själv har varit ovetande om att han inte tränat på samma villkor som sina lagkamrater.

Anledningen till att Oddevold valt att inte licensiera Oskarsson är att hans tidigare klubb Herrestads AIF skulle vara berättigat till ett utbildningsbidrag på 30 000 kronor i så fall. En för stor kostnad enligt IKO.

Thomas Hemberg som är fotbollsansvarig i klubben säger att det är ett ganska vanligt förfarande och att Oskarsson hade blivit licensierad om han tagits ut för spel.

– Det kan göras på 48 timmar, säger Hemberg till .

Men tränaren Per Dahlman medger att han låtit bli att ta ut Oskarsson under slutet av säsongen, just på grund av att han inte haft någon licens. Och för en dryg vecka sedan berättade han om läget för Oskarsson som då blev mycket besviken.

– Jag vill ha en ursäkt, säger Oskarsson till Bredsidan.

Situationen ställdes på sin spets när truppen till matchen mot Lindome i helgen skulle tas ut. Oddevold var hårt ansatt av skador och Oskarsson borde haft en given plats i laget. Tränaren Per Dahlman förklarar att han då såg sig tvingad att ta kontakt med klubbledningen för att säga ifrån.

– Det blev ohållbart. Vi framstod som vi inte kunde något om fotboll.

Uppgifterna spred sig då till lagkamraterna och stämningen i omklädningsrummet blev upprörd. Flera spelare tog parti för Oskarsson enligt uppgifter till Sveriges Radio Väst.

– Jag tycker att detta är en fråga för fotbollsutskottet. Det är inte vår uppgift att licensiera spelare, säger Per Dahlman.

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".