Vänersborg

Hot om varning dras tillbaka

Vänersborgs kommun drar tillbaka sitt hot om varning mot högstadieläraren Stefan Kärvling som lade ut en länk till ett satirklipp på Youtube på lärarnas interna kommunikationsforum.

Efter en överläggning mellan fackförbundet Lärarnas Riksförbund och arbetsgivaren i dag så är det klart att läraren inte kommer att få några efterräkningar. Tidigare hotades han av en skriftlig varning.

Klippet består av en satirisk låt från Sveriges Radio Västs humorprogram Framåt Fredag som handlade om bygget av Arena Vänersborg.

Nils-Erik Rasmussen, facklig företrädare för Lärarnas riksförbund i Vänersborg säger till Sveriges Radio Väst att han är glad och nöjd över att det nu är utrett vad som gäller.

Parterna är överens om att arbetsgivaren äger det interna nätverket som användes till länken, och att arbetsgivaren också har rätt att ta bort material som man anser är kränkande.

Men några efterräkningar blir det alltså inte för läraren.

Läs också:

Cecilia Bergil
cecilia.bergil@sr.se
0522-67 00 25

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".