Uddevalla

Kungsleden tillbakavisar kritik

Fastighetsbolaget Kungsleden svarar nu på kritiken från skolhåll i Uddevalla mot läckande tak och andra miljöproblem i gymnasieskolan Sinclair.

Problemen i den 50 år gamla och 17 000 kvadratmeter stora fastigheten, som ursprungligen var en konfektionsfabrik med många takfönster för ljusets skull, har mycket att göra med inläckande vatten från de stora takytorna.

På en del håll har det uppstått mögel och sedan elever fått allergiska reaktioner stängdes i början av höstterminen en stor lokal i källarplanet, avsedd för dansundervisning i gymnasiets estetiska program.

I elevernas uppehållsrum på samma bottenplan måste också 300 kvadratmeter klinkers brytas upp för att lägga nytt golv.

Rektor Liselott Sörensen-Ringi, som från skolförvaltningens sida är husansvarig för Sinclair, säger till Sveriges Radio Väst att Kungsleden brustit som fastighetsägare.

– Det tycker inte jag, säger Bodil Persson, som är Kungsledens fastighetsförvaltare i Uddevalla.

Hon pekar på att delar av taket tätats i vissa punktinsatser, men medger att ungefär hälften av yttertaket återstår att åtgärda. Det tror Persson kan komma att ske till våren.

På fråga om det då kommer att fortsätta att regna in under vintern i Sinclair svarar Bodil Persson.

– Ingen kan garantera att det inte kommer att fortsätta att regna in. Vi kan ju inte lägga en presenning över hela huset.

Läs också:

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se 
0522-67 00 53

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".