Trollhättan

Poliser vågade inte svara på enkät

Ingen enda polis i Trollhättan har svarat på enkäten om förtroendet för den egna ledningen - de vågade inte.

Igår berättade polisfacket i Fyrbodal om resultatet av polisernas egen enkät om förtroendet för polisledningen - 94 procent av 175 tillfrågade poliser saknar helt förtroende för sina chefer på hög nivå.

Men det finns en märklig omständighet med enkäten - ingen enda av cirka 100 poliser i Trollhättan besvarade den. Vilket man gjorde på alla andra nio orter med polisstationer i Fyrbodal.

Förklaringen är enligt polisfackets ordförande i Fyrbodal, Raymond Coleman, den särskilda, icke tillåtande atmosfär i polishuset i Trollhättan, som cheferna där präglar. Med mycket lågt i tak. Trollhättepoliserna vågade helt enkelt inte besvara frågan "Har du förtroende för polisledningen i polisområde Fyrbodal?".

– Ingen där vågade ens distribuera lappen med enkäten, säger Coleman till Sveriges Radio Väst. Och de repressiva förhållandena i polishuset i Trollhättan är väl kända sedan tidigare. Det har många trollhättepoliser vittnat om för mig, säger Coleman.

På frågan om inte det stora bortfallet i enkäten genom uteblivna svar från poliser i Trollhättan minskar enkätens värde, svarar Raymond Coleman:

– Inte alls. Det finns inget som talar för att poliserna i Trollhättan skulle ha en annan mening i frågan om förtroendet för polisledningen,alla andra poliskolleger runt om i Fyrbodal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".