Mari Dahlin blir ny ordförande i barn och ungdomsnämnden.
Vänersborg

Hon tar över skandalnämnd

Marie Dahlin tar över som ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Vänersborg efter S Anders Larsson – och får kanske kommunens tuffaste politiska uppdrag.
– Det blir nog inte lika många löpsedlar, säger hon själv.

Stora underskott i budgeten, varsel om uppsägningar och skenande kostnader för Arena Vänersborg. Det är en tuff uppgift som väntar Marie Dahlin när hon tar över som ordförande i barn- och ungdomsnämnden. 

– Men jag tvekade aldrig till att tacka ja, säger hon.

Marie Dahlin tillhör Socialdemokraternas innersta krets i Vänersborg. Hon är ordförande i arbetarekommunen och sitter i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Men hon har också varit ersättare i barn- och Ungdomsnämnden i drygt ett år och varit med på de flesta sammanträden. Hur tror hon att ordförandeskiftet kommer att märkas?

– Jag är ju inte samma person som Anders. Han är väldigt intensiv som person, så det blir kanske lite mer dämpat, hoppas jag, inte lika många löp kanske. Men ändå en fast hand som styr verksamheten framåt, säger Marie Dahlin.

Hon tror att de många turerna kring Arena Vänersborg, med en kostnadsfördyring på 94 miljoner kronor sedan kommunfullmäktie fattade beslutet, har skadat förtroendet för politikerna i Vänersborg.

– Självklart är det så. Alla skandaler skadar och sedan gäller det att fylla arenan med något bra, säger Marie Dahlin.

– Vad kan du göra för att återställa förtroendet?

– Dels genom att visa vilka möjligheter vi har i arenan, framför allt alla funktionsnedsatta som nu får möjlighet att utöva idrott.

Hon tycker fortfarande att arenabeslutet var rätt.

– Det kommer att bli en fantastisk verksamhet och det kommer att avspegla sig. De som varit med länge vet att det var samma turbulens när A-hallen invigdes och var ny. I dag är det ingen som vill släppa den, säger Marie Dahlin.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522 - 67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".