Bengtsfors

Kommunen höjer skatten

Bengtsfors höjer kommunalskatten med 25 öre nästa år, det har fullmäktige beslutat. Det betyder ett tillskott på 3,6 miljoner kronor. Men politikerna håller öppet för annat beslut i november.

Majoriteten ( S, FP och C) fick stöd för beslutet av KD-politikern Christer Schwartz. Moderaterna är emot en höjning och reserverade sig liksom vänsterpartisten Annette Ternstedt, som ville höja med 50 öre.

Moderaterna ville undvika skattehöjningen genom att stryka en buffert på 2,5 miljoner kronor till socialnämnden för befarade ökade socialbidrag, slopa ett av två kommunalråd, ta hyra av Halmens hus samt dröja något med nyanställning av vd för utvecklingsbolaget.

I november tar fullmäktige budget för nästa år. Innan dess hoppades Jerker Johansson (C) att staten kommit med nya bidrag så att skattehöjning kan revideras. Per Eriksson (S), ks-ordförande, höll med om att skattebeslutet kan ändras när budgeten tas men trodde inte på nya statliga pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".