Uddevalla

Kritik av häktesnedläggning

Henrik Sundström, en av de advokater som är verksam i tingsrätterna i Uddevalla och Vänersborg, är mycket negativ till förslaget att lägga ner häktet i Uddevalla.

Fjorton häkten och fängelser i landet pekas ut när kriminalvården ska spara pengar och häktet i Uddevalla är ett av dem, har vi berättat i helgen. Nu hotas alltså häktet av nedläggning, något som möts av stark kritik.

– Om man lägger ner häktet i Uddevalla så lägger man bara över kostnaderna på domstolsverket. För vår del är det viktigt att vi får behålla ett fungerande häkte i Uddevalla, när vi nu har tingsrätter här och i Vänersborg, säger Henrik Sundström.

Han menar att en flytt skulle innebära att de som arbetar i Uddevalla måste åka till Göteborg för till exempel häktingsförhandlingar eller för att träffa klienter som är häktade, vilket skulle kosta oerhört mycket pengar för samhället.

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".