Trollhättan

”Ovanligt grovt våld”

De båda männen var på väg hemåt när de träffades på gatan vid ett-tiden natten till lördagen. Ett par timmar senare ringde 17-åringen själv polisen. Då var 48-åringen redan död.

Männen kände inte varandra sedan tidigare utan ska ha träffats under natten. Offret blev medbjuden till en lägenhet där en anhörig till 17-åringen bor.

Enligt kommissarie Thord Haraldsson vid länskriminalpolisen i Trollhättan finns uppgifter om att de har kommit ihop sig och att 17-åringen därefter har misshandlat den äldre mannen så kraftigt att han var död redan när ambulansen kom.

Thord Haraldsson vet ännu inte om 17-åringen använde något tillhygge eller om han bara sparkade och slog. Enligt Haraldsson är det här ett udda brott.

– Det är ovanligt att någon använder så grovt våld att en person som han inte har någon som helst relation till dör, säger han.

17-åringen är bosatt i Norrland och var på besök hos en anhörig i Trollhättan. Enligt Haraldsson är han dömd för grov misshandel och misstänkt för våldsbrott flera gånger om.

I eftermiddag begärs han häktad för mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".