Trollhättan

Kassör tömde partikassan

Sverigedemokraternas kassör i Trollhätteavdelningen har åtalats för förskingring av hela den lokala partikassan på 157 000 kronor.

Den 44-årige partikassören har enligt åtalet vid månadsskiftet februari/mars i år tömt partikassan. Enligt TT ska det ha skett vid två tillfällen och pengarna använts till spel.

Förskingringen upptäcktes sedan mannen berättat om saken för en partikamrat. 44-åringen lämnade då kassörsposten och har nu inga uppdrag i partiet. Av åtalet framgår att han erkänner förskingringen.

Men när Sveriges Radio Väst ringer upp honom säger mannen att han fortfarande är kassör för Sverigedemokraterna i Trollhättan.

- Mer får jag inte säga, svarar han.

För två år sedan, i juni 2007, uppmärksammades också då Sverigedemokraterna i förskingringssammanhang. Den gången påstod en medlem i Trollhätteavdelningen att 74 000 kronor fattades i partikassan.

Då misstänktes en senare utesluten ordförande för Sverigedemokraterna i Trollhättan för förskingring. Den gången ledde det aldrig till något åtal.

Läs mer här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".