vård och omsorg

Regionråd bekräftar kaoset på NÄL

Monica Selin, regionråd och sjukvårdspolitiker (Kd) i Trollhättan, bekräftar patienters bild av kaos och oacceptabla förhållanden på akutmottagningen på sjukhuset NÄL.

 

Selin har själv praoat i studiesyfte för att få en riktig bild av förhållandena och hon håller med patienten Leif Lundhs förslag i Radio Väst tidigare idag:

– Alla sjukvårdspolitiker borde praoa inom sjukvården för att få en riktig bild av hur det fungerar, synnerhet på akuten på NÄL, säger hon.

Tidigare under idag berättade den pensionerade lastbilschauffören Leif Lundh från Bäckefors berättat om sina erfarenheter av många timmars väntande på akuten och längre vårdperioder på NÄL.

– Jag har själv praoat under tio timmar en eftermiddag och vardagskväll på akuten på NÄL och Leif Lundhs bild av kaos och svåra förhållanden bekräftades fullständigt, säger Monica Selin.

Hon berättar att personalen gör sitt yttersta under fullständigt oacceptabla förhållanden. Samtidigt som patienterna inte ens får rum att vistas i, utan ligger på sängar i fullproppade korridorer.

– Det här är inte rimligt, under hela tiden jag var på akuten låg det minst 15 patienter i korridorerna, fortsätter hon.

Monica Selin menar att akutmottagningen inte är dimensionerad för denna patienttillströmning och att det behövs två akutmottagningar inom NU-sjukvården. Hon mmenar också att det var fel att flytta akuten från Uddevalla sjukhus och lägga ihop den med akuten på NÄL.

– Det är inte värdigt vare sig för patienter eller personal att fortsätta på det här viset, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".