Färgelanda

Oklart styre i kommunen

Det finns ingen politisk majoritet i Färgelanda. Men det är bara en fördel, det har lett till en pånyttfödelse för partierna, tycker Kenneth Carlsson som är folkpartist och vikarierande kommunalråd.

– Vi har ingen opposition i Färgelanda, vi har sex styrande partier, säger han.

I våras sprack den borgerliga alliansen i Färgelanda sedan Folkpartiet gjort upp med Vänsterpartiet och Socialdemokraterna skolfrågan.

Centerpartiet lämnade sina ordförandeposter, Ann-Marie Jacobsson hoppade av som kommunalråd och valberedningen har gett upp försöken att hitta en ny politisk majoritet före valet nästa år. Det nuvarande tillståndet har fått sitt godkännande av kommunfullmäktige.

Kenneth Carlsson är långtidsvikarie som kommunalråd i egenskap av kommunstyrelsens vice ordförande, någon ordförande finns inte. Han ser fördelar med denna mycket ovanliga situation.

– Jag tror att kommuninvånarna kan känna sig trygga i det faktum att det har blivit något av de politiska partiernas renässans i Färegelanda. Ingen ledamot behöver känna sig bunden av något man kommit överens om några dagar tidigare tillsammans med andra partier, säger Kenneth Carlsson.

Nästa år ska väljarna säga sitt.

– Jag har varit med i över 20 år i politiken i Färgelanda. Det här kommer att bli den mest intressanta kommunala valrörelsen i kanske hela Västra Götaland, säger han.Bosse Adriansson

bo.adriansson@sr.se
0522 - 67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista