Vård och omsorg

Företagare vill ha kvar ambulanser

Organisationen Företagarna i Lysekil, Sotenäs och Tanum protesterar nu mot förslaget att dra in ambulanserna i området Hallinden/Munkedal.

Karl-Olof Niklasson, vice ordförande i Företagarna Lysekil, ser med stor oro på förslaget som han menar skulle skapa otrygghet.

– Vid en olycka på en arbetsplatsen fordras det ambulans, har dom då dragit in det är det inte så vidare kul, säger han.

Karl-Olof Niklasson menar att de yttre kustkommunerna är extra utsatt och därför är det märkligt att man drar ner på ambulanser just där.

– Kommer du ut till Lysekil och så tittar du mot västerut –  då är England närmast, men står man i Trollhättan har man ju ambulanser runtom sig, förklarar han.

Han menar också att nedskäringarna är ett hot mot turistnäringen, som kommunerna enligt honom alltid säger att man ska satsa på. Han tror det blir svårare att locka turister till en plats där det inte finns tillräckligt med ambulanser.

– Det är vår skyldigthet att gå ut och upplysa de styrand att vi företagare också har en bricka med i det här spelet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista