Sport

Vinst för Kroppskultur

Allsvenskan handboll:

Kroppskultur bröt trenden med förluster på bortaplan och tog två poång i bortamötet mot Anderstorp igår kväll, genom att besegra hemmalaget med 33-28 efter ledning 18-15 efter den första halvleken.

– Bra försvarsspel gör grunden till segern. Framförallt i början på båda halvlekarna som när vi rinner ifrån till 10-0 i början. Vi har haft väldigt svårt på bortaplan denna säsongen, men det känns skönt att det släpper nu, säger sjumålsskytten i Kropps, Anders Svernling.

Vad tänkte du när ni ledde så stort?

– Vi har aldrig spelat så här bra, allt flöt på och vi satte varenda skott och i försvaret fick vi koll på dem, säger Anders Svernling.

Kroppskultur har tagit sex poäng i tabellen. Är du nöjd med poängskörden så här långt?

– Vi är ju ändå nykomlingar och med dett hoppar vi några placeringar uppåt och ligger rätt bekvämt i mitten på tabellen, säger Anders Svernling.

På fredag blir det tuffare motstånd då Kroppskultur möter serieledande Aranäs hemma.

Matchfakta:

Anderstorp - Kropps 28-33 (15-18)

Lag och målskyttar:

Målvakter: Jonas Rasmusson (0-28, 45-60) 1 mål, Andreas Bände (29-44).

6 meter: Erkan Demirbag 6, Joakim Stenqvist 3, Viktor Olofsson 2, Tobias Jacobsson 1, Mattias Johansson, Henrik Erlandsson (ej spel), Christoffer Hermansson (ej spel).

9 meter: Anders Svernling 7, Joakim Eriksson 6(3), Daniel Andgren 4, Johan Svernling 3, Johan Baldesjö (endast försvar).

Utvisningar: 3x2 min.

Stjärnligan:

3: Jonas Rasmusson
2: Anders Svernling
1: Johan Baldesjö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".