sport

Slog svenskt rekord två gånger

Uddevallasimmaren Mattias Carlsson slog svenskt rekord två gånger om under söndagens tävlingar i Väsby. På förmiddagen slog han det gamla rekordet med tre hundradeler, men på kvällen hade han mer att ge och slog sitt egna rekord med nästan tre sekunder till 1.54.31.

Det var på kort bana under Svenska simspelen i Väsby som Uddevallasimmaren var i kanonslag och han kände redan på försöken att det gick lätt. Under finalsimningen tryckte han på och säger till Radio Väst att ibland går det bara väldigt lätt.

- Det var ju jätteroligt och det har väl legat i luften att han skulle kunna närma sig rekordet, men att han skulle ta det i helgen var väl en liten överraskning säger hans tränare Dennis Fredriksson.

Den kommande veckan ska Mattias vara med det Svenska landslaget i världscuptävlingarna i Stockholm och det som gäller för Mattias då är både 100 och 200 meter ryggsim och 100 meter frisim.

Han säger till Radio Väst att det är ett härligt gäng i Stockholm och han avslutar med orden "mer att ge" när han sammanfattar sitt nyslagna svenska rekord.

tomas.bader@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".