Hans Jonasson ska ha skickat många hotfulla mejl till en tjänsteman. Foto: Uddevalla kommun.
Uddevalla

Hans Jonasson nu polisanmäld

Uddevallapartiets Hans Jonasson har blivit polisanmäld av Uddevalla kommun. Detta efter att en tjänsteman känt sig hotad av Jonasson.

Tjänstemannen, som utredde Jonassons arvoden, har fått ett flertal mejl, och i ett av dom skriver Jonasson att tjänstemannen "gräver en grop åt sig själv". Något som tjänstemannen anser vara hotfullt.

Kommunalrådet Sture Svennberg säger att det är kommunens skyldighet att polisanmäla händelsen om tjänstemannen anser sig hotad. Han säger också att språkbruket i de meddelanden som Jonasson skickat inte är önskvärt inom kommunens verksamhet.

Uddevalla kommun kräver återigen Hans Jonasson i Uddevallapartiet på drygt 60 000 kronor som de menar betalats ut i felaktiga ersättningar och arvode, skriver Bohusläningen. Det var det här som tjänstemannen utredde.

I somras kom revisionsföretaget Ernst & Young fram till att kommunens regler kring ersättningar var luddiga och företaget hade inga anmärkningar mot Jonasson.

Men kommunens personalutskott kräver nu åter Jonasson på pengar, skriver tidningen.

Hans Jonasson vill att saken kring hans arvoden skall avgöras av en domstol. Ett beslut som kommunalrådet moderaten Sture Svennberg välkomnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".