Viktig seger för Kroppskultur

Kroppskultur vann hemmamatchen mot Spårvägen i damernas elitserie. Segersiffrorna skrevs till 30-25 och Kroppsspelaren Rebecka Sandberg svarade för nio av mål.

Kroppskultur startade matchen klart bäst hemma i Agnebergshallen när Spårvägen kom på besök i elitseriens åttonde omgång. Hemmalagets Jenny Alm dominerade totalt och såg ut att föra Kroppskultur mot en enkel seger.

Gästerna gav dock inte upp och när Spårvägen valde att markerade bort hemmalagets Jenny Alm och Sofia Nyström tappade Kropps mycket av sin kreativitet och anfallsspel blev stressat. Efter att Kroppstränaren Magnus Lindqvist tagit en timeout i slutskedet av första halvlek kunde laget samla sig något och gå till pausledning med 17-13, en ledning som Kroppskultur höll matchen ut.

Ledning krympte dock till endast två mål i början av den andra halvleken och det fanns viss oro hos hemmaspelarna. Men när Jenny Alm var bortmarkerad klev istället Rebecka Sandberg in handlingen och svarade för en mycket fin insats. Totalt gjorde Sandberg nio av hemmalagets mål varav sex stycken i den andra halvleken och Kroppskultur kunde tillslut vinna matchen med 30-25.

Segern innebär också att Kroppskultur får ett avstånd på fyra poäng till just Spårvägen som befinner sig under slutspelsstrecket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".