1 av 2
2 av 2
Arena Vänersborg

Den här gången - 5 miljoner dyrare

Den senaste kostnadsprognosen  för Arena Vänersborg var satt till 234 miljoner kronor. Men nu stämmer inte fakturorna riktigt överens med den siffran.

Fram till i dag har fakturor för arenan attesterats av barn- och ungdomsförvaltningen på drygt 239 miljoner, vilket är fem miljoner mer än vad som totalentreprenören WSP redovisade i september.

Flera vänersborgare vi pratade med idag är kritiska till den ökade prislappen

– Jag orkar nästan inte engagera mig i detta längre. Priset bara ökar och det är aldrig något stopp, säger My Strand från Vänersborg.

Vänersborgaren Ahmed hade velat gå och se derbyt mellan Vänersborg och Villa idag, men han tycker det är för dyrt.

– Priset för arenan är för högt, även om jag gillar den. Tyvärr har jag inte råd att se på bandyn i kväll, säger Ahmed.

Enligt Marie Dahlin, ordförande i Barn och ungdomsnämnden, har 239 miljoner 376 tusen kronor nu attesterats. En fördyrning på fem miljoner alltså. Ett belopp som Marie Dahlin hoppas på ska sjunka på grund av eventuella feldebiteringar som gjorts.

--Jag hoppas att det snart dimper ner ett antal kreditnotor, det vill säga fakturor som vi betalt för men som vi inte ska betala för. När det ärr korrigerat hoppas jag att den slutprognos vi har på 234 miljoner står fast, säger Marie Dahlin.

Nästa vecka ska en ny slutprognos ges till kommunen om prislappen på arenan av byggentreprenören WSP som är totalentreprenör för bygget.

Den nya summan för arena Vänersborg, 239 miljoner är inget Mickey Johansson, chef WSP vill kommentera:

– Nej, det enda jag kan säga är att jag vill att kommunen ska träda in i sin roll som byggherre här. Den senaste tiden har kommunen gjort några tilläggsbeställningar och sen finns det ett antal poster som är osäkra.

Enligt vad Sveriges Radio Väst erfar kan slutnotan hamna på 290 miljoner. Vad säger du om det?

– Nej så illa ska det inte gå, det kan jag säga, säger Mickey Johansson på WSP.Thomas Graf

thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".