Vänersborg

Sida uppmuntrar vänortssamarbete

Vänersborg får bidrag från Sida för att utveckla sitt samarbete med vänorten Omaruru i Namibia. Pengarna ska användas till att utveckla samarbetet kring krishanteringsfrågor.

Arbetet ska leda till att få fungerande rutiner vid en krissituation, till exempel få räddningstjänst att fungera och att samarbetet mellan kommunanställda och frivilligarbetare förbättras.

Vänersborgs kommun får nästan 780 000 kronor i bidrag fördelat på två år.

Sida har i år haft 40 miljoner kronor att fördela till kommunala partnerskapsprojekt, genom Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD.

I den tredje och sista rundan fördelas nu pengar till 40 projekt för kommunalt partnerskap, till ett sammanlagt värde av 20 miljoner kronor.

Sydafrika är den vanligaste partnern bland det dryga tiotal länder som finns representerade. Syftet med Sidas kommunala samarbetsprojekt är att stärka lokaldemokrati och bekämpa fattigdom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".