Vänersborg

Arenahandlingar hemligstämplade

100 handlingar som rör Arena Vänersborg har inkommit till barn- och ungdomsnämnden för diarieföring. Men vem handlingarna kommer ifrån och vad de handlar om, går inte att få reda på grund av att förvaltningen har hemligstämplat dem.

Det var i går som diariet på barn- och ungdomsnämnden fick in ett hundratal handlingar som gäller arenan. Handlingar som förvaltningschefen Kent Javette valt att hemligstämpla med anledning av att det pågår en intern utredning om arenan och också för att det kan komma att bli en rättsprocess.

Sveriges Radio Väst har försökt att nå Kent Javette för att få veta mer om handlingarna, utan resultat. Inte heller Marie Dahlin, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, har gått att få tag på.

SR Väst har också försökt att få ut sju stycken handlingar som hittills diarieförts. Där avslog nämnden vår förfrågan med stöd av offentlighets- och sekretesslagen med anledning av en eventuell kommande rättstvist.

Enligt uppgift till SR Radio Väst ska det röra sig om byggmötesprotokoll från WSP, företaget som är totalentreprenör och ansvarar för bygget av arenan, och protokoll från den förra projektstyrelsen som aldrig blivit diarieförda som nu har lämnats in.

Men WSP:s Mickey Johansson tror att de här handlingarna finns hos kommunen sedan länge, men har beställts en gång till av kommunen.

– Det är möjligt att de kommer från oss, det är jag lite osäker på. Men de här handlingarna har ju kommunen haft sedan tidigare, säger Mickey Johansson.

Om de 100 handlingarna på något sätt kommer att förändra prislappen för arenan som nu är uppe i 239 miljoner, går inte att få reda på just nu. Denna vecka skulle också en slutprognos för arenans kostnader komma, men den är inte klar ännu.

– På grund att vi måste arbeta mer med slutprognosen så kommer den inte bli klar förrän nästa vecka, säger Mickey Johansson på WSP.Thomas Graf

thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52