Vänersborg

Inga besked om hemliga papper

Vänersborgs kommun lämnar inga besked om vad det är för handlingar om Arena Vänersborg som lämnades in i går och som har har hemligstämplats.

Enligt barn- och ungdomsnämndens ordförande, Marie Dahlin (S), har handlingarna skickats in från olika parter i och med att kommunen ska ta över ansvaret för arenan från projektstyrelsen för arenan inom kort.

– Det är projektstyrelsen, WSP, de ansvariga för arenabygget och tjänstemän på kommunen som har skickat in de här dokumenten, säger hon. Och nu samlar vi ihop alla handlingar innan Arena Vänersborg ska överlämnas till oss av projektstyrelsen.

Marie Dahlin säger att hon har fått information om handlingarna men hon vill inte säga vad det handlar om för dokument.

– De är sekretessbelagda så det kan jag inte gå in på, säger Marie Dahlin.

Varför har de här handlingarna kommit in nu?

– Det handlar helt enkelt om att arenan ska överlämnas i kommunal regi så småningom, säger Marie Dahlin.

Enligt Mickey Johansson på WSP så handlar det om dokument som redan finns på kommunen. Varför vill ni ha in dem en gång till?

– Det vågar jag inte svara på. Jag sitter ju inte och går igenom alla papper som kommer in på förvaltningen, säger Marie Dahlin.

Du vet inte varför ni behöver handlingarna igen?

– Nej, anledningen till att handlingarna ska finnas är att det är vårt projekt, vårt bygge och då borde handlingarna finnas på kommunen. Så jag utgår från att de handlingar som saknats är inlagda nu då.

De handlingar som inte har funnits innan, har någon slarvat bort dem?

– Nej, absolut inte, men WSP:s handlingar har vi inte haft tillgång till i kommunen tidigare, säger Marie Dahlin.

Varför behöver dokumenten hemligstämplas?

– Det kan finnas saker i dem som berör den interna utredningen som pågår nu, siffror och hur flöden har varit mellan projektstyrelsen, kommunen och WSP, säger Marie Dahlin.

Varför är det viktigt att allmänheten inte ska få läsa de här dokumenten?

– De blir ju offentliga så småningom. Men under tiden vi utreder vill vi inte att det ska komma ut oriktig information. Det är ju inget konstigt med det, säger Marie Dahlin.

SR Radio Väst har fått avslag när vi försökte få ut de här handlingarna från kommunen, men det beslutet kommer nu överklagas till kammarrätten.Thomas Graf

thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52