Saabs framtid

Conny valde Norge före Saab

När ovissheten om Saabs framtid är som störst har 90 personer just fått sina gamla jobb tillbaka på Saab.

Conny Bergström, som jobbade 14 år på Saab, började i måndags på ett nytt jobb i norska Stavanger men funderade in i det sista om han skulle få det gamla jobbet tillbaka.

– När jag fick jobb i Norge så fick några vänner tillbaka jobbet på Saab och då funderade jag om Saab skulle ringa mig och jag skulle tacka nej till jobbet i Norge. Men jag tänkte jag åker, det blir en ny erfarenhet och man investerar i sig själv.

Efter fjorton år på Saab, större delen vid linan, så blev vänersborgaren Conny Bergström i våras uppsagd från fabriken och kastades ut i ovissheten,

Tack vare hjälp från Startkraft lyckades han han hitta ett jobb på Pilkinkton i Stavanger där han nu jobbar som förman.

Och nu när han hör om dom nya svårigheterna för Saab så är det med tvetydiga känslor

– Jag valde ju rätt känns det som. Men jag tänker på kompisarna som fick komma tillbaka, det blev tvärnit för dem när de hade fått lite hopp tillbaka. Jag tycker synd om dem.

Ett år har Conny Bergström beslutat ge sig själv i Norge men även om Saab kommer på fötter igen och behöver anställa mycket folk så är Conny Bergström tveksam till att söka sig tillbaka till dom gamla kompisarna på Saab:

– Det finns ju många fördelar med att jobba på Saab men det finns ju också många fördelar med att jobba här i Norge.Jörgen Winkler

jorgen.winkler@sr.se
0522-67 00 51