Norgefärjan dröjer till hösten

Den 1 juni i år var det tänkt att premiärturen för färjan mellan norska Larvik och Lysekil skulle gå, men nu dröjer det och först till hösten kan det bli aktuellt. Kommuen och rederiet vågar inte börja bygga någon hamnterminal förrän alla beslut är fattade, Det säger Stig Nilsson, (s) kommunalråd i Lysekil till Radio Väst.
Anledningen är alltså att kommunen och rederiet väntar på tillstånd från svenska riksdagen och den norska regeringen. Frågorna handlar om taxfree och tull, och ska behandlas nu i januari. Stig Nilson tror att dom får de tillstånd som behövs, och han är inte oroad över att rederiet ska dra sig ur pga dröjsmålet Morten Steenstrup, som är styrelseordförande i Larviklinjen AS säger att det absolut inte blir någon färjeförbindelse i sommar, utan snarare till hösten. Också rederiet väntar alltså på taxfreebesluten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".