1 av 2
Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
2 av 2

Dalsland lockar vindkraftsbyggare

Dalslandshöjderna är eftertraktade av olika entreprenörer i vindkraft. Just nu pågår det en diskussion om bergshöjden väster om Edsleskog där företaget Gothia vind vill bygga 13 vindkraftverk.

Företaget Gothia Vind är en av vindkraftsexploatörerna som gärna vill bygga i Dalsland. Just nu diskuterar företaget med både Bengtsfors och Åmåls kommuner för att få tillstånd till att bygga tretton vindkraftverk i Edsleskog på kommungränsen.

Det området är undantaget i Dalslands vindkraftsplan men enligt Gothia Vinds vd, Gunnar Eriksson, är det utmärkta vindförhållanden där.

– Enligt de planer som finns på vindkraft i Dalsland är inte Edsleskog med. Vi har träffat kommunledningen i Åmål och den är försiktigt positiv, säger Gunnar Eriksson.

Gothia Vind har planer på 80 vindkraftverk i Dalsland på åtta olika platser. Det kan betyda runt 150 nya jobb i landskapet.Charlotte Andersson

charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista