BAIC:s styrelseordförande Xu Heyi. Foto: Scanpix
Saabs framtid

Saab bekräftar BAIC-affär

Kinesiska BAIC har tagit över vissa tillgångar från Saab Automobile, enligt ett pressmeddeelande. Även Saab Automobile bekräftar affären.

Rättigheterna och utrustningen som köps av BAIC gäller Sedan-modellerna av Saab 9-5 och Saab 9-3. Någon köpeskilling anges inte i BAIC:s uttalande.

”Denna uppgörelse är utmärkt för båda parter, nu och i framtiden”, skriver Saab Automobiles vd Jan Åke Jonsson i ett pressmeddelande.

”Vi har utvecklat en god relation med BAIC och ser fram emot att arbeta med dem för att integrera Saab-teknik i deras framtida fordon”, kommenterar Jonsson affären.

”Uppgörelsen är en viktig milstolpe i BAIC:s samarbete med Saab. Det har även lagt en ganska god grund för de två sidorna att ytterligare utvärdera samarbete där båda sidor kan utgå som vinnare”, skriver BAIC.

Enligt Reuters källor ska BAIC i förra veckan ha säkrat ett lån på 20 miljarder yuan (cirka 21 miljarder kronor) från Bank of China.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista