Sport

Tidigare FCT-back till LSK

Ljungskile SK har gjort klart med mittbacken Sören Ferm från Ytterby inför nästa säsong i superettan i fotboll. Ferm spelade för ett antal år sedan i FC Trollhättan och var bland annat lagkapten under en tid.

– Jag ser fram emot att spela i Ljungskile. Det var dags att ta chansen, säger 30-årige Sören Ferm.

Ferm är fostrad i Ytterby och har bara spelat för en annan klubb i karriären tidigare, nämligen FC Trollhättan men då (2005) hade han efternamnet Nilsson.

Han har aldrig spelat i allsvenskan eller superettan tidigare och det var därför som det lockade att lämna moderklubben för Ljungskile den här gången. När han lämnade FCT efter en kontraktstvist var det nära att bli LSK och även Örgryte har intresserat sig för Ferm tidigare men det är inte förrän 2010 som han får chansen i elitfotbollen.

Efter tiden i Trollhättan återvände han till Ytterby och där har det gått väldigt bra på senare tid.

– Vi vann serien med Ytterby i år och gick upp i division 1 så det tog emot lite att gå men jag vill ta chansen ett år, säger Sören Ferm.Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista