Uddevalla

Fortsatt missnöje med brandchef

Arbetsmiljöproblemen inom räddningstjänsten i Uddevalla har blivit så stora att även ledningens förtroende för räddningschefen nu sviktar.

I dag väntas en handlingsplan presenteras för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen på räddningstjänsten i Uddevalla.

För ett par veckor sedan berättade vi att brandmännen där hade tappat förtroendet för räddningschefen Leif Larsson och ville att han skulle avgå.

Men även i toppen sviktar förtroendet för räddningschefen. Problemen har blivit så svåra att delar av ledningen, inte längre pratar med varandra.

SR Radio Väst har pratat med flera personer, både på golvet och i ledningen för räddningstjänsten i Uddevalla, som säger att läget har blivit så infekterat att man inte pratar med varandra och ibland förs konversationen skrikandes.

I fredags fick facken MBL-information om den handlingsplan som tagits fram av kommundirektör Ylva Runnström för att lösa arbetsmiljöproblemen. Ledningsgruppen är ett av fem problemområden som Runnström har valt att titta lite mer på.

En person som SR Radio Väst har talat med, som har mycket god insyn i ledningen för räddningstjänsten, bekräftar samarbetsproblemen. Han vill själv inte ställa upp med namn och röst.

– Ja, vi har en problematik i ledningsgruppen. Vi har försökt att arbeta med detta under hösten, men det fungerar inte klockrent.

Varför fungerar inte arbetet i ledningsgruppen?

– Det handlar om att det är svårt att arbeta med en speciell person.

Är denna person nuvarande räddningschefen, Leif Larsson?

– Som jag ser det, ja.

I övrigt hoppas den personal som SR Radio Väst pratat med att arbetet bakom handlingsplanen som snart ska presenteras, ska göra arbetssituationen bättre för de anställda på räddningstjänsten i Uddevalla.Thomas Graf

thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista